Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie

de Rahela Velicu in Prajituri, 26 Iun 2021 | 11048 vizualizari

 

Unii ii zic Cremes, altii Crempita, eu o cunosc sub numele de Cremsnit si este preferata mea :) 
Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie este una indragita.
Pentru varianta rapida, ca si ingrediente, sunt necesare urmatoarele: aluat foietaj, oua, lapte, zahar, faina, frisca.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie
  • 1 pachet aluat foietaj
  • 4 galbenusuri
  • 550 ml lapte
  • 180 gr zahar
  • 4 linguri cu faina
  • 300 gr frisca lichida
  • coaja de lamaie razuita
  • 1plic gelatina
  • esenta de vanilie
  • zahar vanilat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie:

Iata cum se prepara Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie

Mai intai lasam aluatul foietaj la dezghetat. Daca este impartit in 2 parti, este perfect. Daca nu, il impartim noi.

Punem una dintre foi intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o intepam din loc in loc cu o furculita. O acoperim cu alta hartie de copt si asezam deasupra ei o alta tava de aceeasi dimensiune. Acest lucru va impiedica aluatul foietaj sa creasca foarte mult. Coacem foia de aluat foietaj 20-25 de minute maxim la cuptorul preincalzit la 200 de grade.

Cea de-a doua foaie de aluat o taiem in patrate pe care, la fel, le punem in tava tapetata cu hartie de copt lasand putin spatiu intre ele. Le acoperim cu hartie de copt si asezam deasupra o alta tava.

Pentru crema amestecam galbenusurile cu zaharul si cu faiana sau amidonul. Adaugam laptele in fir subtire si punem la foc mic pana cand se ingroasa ca o budinca. Lasam la racit amestecand din cand in cand.

Divolvam gelatina in apa calda si o amestecam cremei. Dam 10-15 minute crema la rece.

Punem pria foaie de aluat foietaj in tava in care am copt-o. Adaugam crema si dam inca 15 minute la frigider.

7.Mixam frisca lichida si o nivelam deasupra cremei. Acoperim prajitura cu patratelele de aluat si portionam cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte. Pudram prajitura cu zahar pudra.

Vezi si reteta de Prajitura Furnicuta

TIPS-URI

1

Pentru a reusi aaceasta Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie, este bine sa tineti cont de:

2

Pentru ca feliile de cremă să-și păstreze forma la tăiere, cea de-a doua foaie de aluat este deja tăiată și așezată pe cremă, astfel încât numai baza de foietaj să fie tăiată.

3

Atunci cand portionam prajitura, lama cutitului este trecuta prin apa fierbinte si stearsa cu un servetel de bucatarie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Choux a la creme